Sivut

lauantai 17. helmikuuta 2018

Ohje turparemmittömiin suitsiin

Koska olen laiska, niin päätin tehdä Kamulle turparemmittömät suitset. Alunperin suunnittelin herralle meksikolaisia, mutta päädyin hevosen muotojen takia turparemmittömiin. Ketäpä nämä selitykset kiinnostavat, joten eiköhän mennä itse asiaan.

Tarvitset:


- hevosen
- mittanauhan
- sakset
- ompelukoneen tai neulan ja lankaa
- tekonahtaa tai aitoa nahkaa suitsien materiaaliksi (myös jonkinlainen naru tai muu materiaali toimii paremman puutteessa)
- kuolaimet
- strasseja otsapantaan (ei pakollinen)


1. Aseta kuolaimet hevosen suuhun. Mittaa nahkasuikaleen pituus kuolainrenkaasta toiseen korvien takaa. (Mittaa pari senttiä ylimääräistä.) Kiinnitä suikale kuolaimiin.

Söin iltapalaa ompelun lomassa, joten älkää välittäkö iltapalastani taustalla :D

2. Mittaa otsapanta. (Taas pari senttiä enemmän kuin tarvitsee.) Kiinnitä korvien edestä hinhaan, joka kiinni kuolaimissa.


3. Mittaa leukahihna. Leuan alta ja korvien takaa ympäri. (Jätä reilusti säätövaraa.) Kiinnitä toiseen päähän solki, ja tee toiseen päähän tarvittaessa reikiä.


4. Pujota leukahihna otsapannan muodostamista lenkeistä korvien takaa, niin että se on irrallinen ja pystyy liikkumaan vapaasti.

Itse en ohjia tehnyt, sillä käytän irrotettavia ohjia. Näiden suitsien tekemiseen meni pari tuntia, josta suuri osa meni ompelukoneen kanssa tappeluun xD Eli vähän yli tunnissakin ssa suitset tehtyä.

Kertokaa kommenteissa, mitä piditte ohjeesta :)

2 kommenttia:

  1. Hyvä ohje! Varmaan tuli hienot suitset! Vois joskus kokeilla tätä! :DD

    VastaaPoista
  2. Kiitokset :) Suitsista tuli omaa silmää miellyttävät, joten suosittelen kokeilemaan kaksikerroin ommeltua tekonahkaa :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi etukäteen <3 Yritän vastata kaikkiin, mutta minulla on elämää myös blogin ulkopuolella, joten vastauksissa saattaa kestää.

Kommentteja ei enää valvota etukäteen, mutta epäasiallisia kommentteja en edelleenkään suvaitse blogissani: ne poistuvat heti, kun huomaan sellaisen.

Kommentoithan siis asiallisesti, etkä roskaa blogia asiattomuuksilla, kiitos!