sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Blogin osoite muuttuu!

Heipä hei! Olen pitkään pohdiskellut muuttavani blogin osoitetta, ja nyt myös sen teen. Harrastetalli Maestrolla on nyt siis uusi blogi, joka löytyy osoitteesta maestrontalli.blogspot.fi

Jätän tämän blogin kuitenkin luettavaksi, jos joku nyt haluaa lukea vanhoja postauksia (:

Maestron aika ei siis ole vielä ohi pitkään aikaan!

- Chira ja Maestron karvakorvat

lauantai 7. huhtikuuta 2018

Tammatäydennystä talliin

Kuten postauksen otsikko kertoo, talliin on tullut uusi asukas, joka on tällä kertaa tamma. Kyseessä on englannintäysveritamma Nocturne, jota voi tuttavallisemmin kutsua Nonaksi.

Nona painottuu esteille, sillä tallissa on ollut hetken vain yksi esteratsu. Luonteeltaan tämä kaunotar on erittäin tulinen ja temperamenttinen, eikä sen takia sovellu kenen tahansa ratsuksi.

Tällä kertaa kuvat ovat vasta postauksen lopussa, sillä vaihtelu virkistää. En ole ehtinyt vielä koeratsastaa tammaa, joten saatte tyytyä sisällä otettuihin kuviin.






Omaan silmään Nona näyttää tosi kivalta, joten olen tammaan tyytyväinen. Nonan sivut tulevat julki heti, kun olen käynyt ottamassa siitä muutamat kuvat ulkona, joten saatte odotella hetken.

(Pahoittelen vielä kuvien surkeasta laadusta, sillä blogger päätti huonontaa kuvanlaatua...)

sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Motivaationi keppareita kohtaan

Nyt kyllä hieman hävettää, sillä en ole pariin viikkoon saanut postausta julki. Pitääkin ottaa itseäni niskasta kiinni ja väsätä niitä postauksia. Mutta eiköhän mennä aiheseen.

Kepparimaailmassa on ns. suuria nimiä, jotka lähes kaikki harrastajat tietävät. Itse tiedän joitakin, mutta lähinnä vain nimeltä. On myös pienempiä, vähemmän tunnettuja harrastajia, joista joku ei välttämättä ole kuullutkaan.

Saan tähän blogiin paljon ideoita muista blogeista, joista osa on keppariblogeja ja osa muunlaisia blogeja, ja nyt kerronkin teille, ketkä ovat omia "keppari-idoleitani". Valitettavasti en jaksanut laittaa linkkejä näihin blogeihin, mutta uskon että googlettelemalla löytyy (:



Ensimmäisenä on aivan pakko mainita Iisan tallin Saila. Hänen hevosensa vain ovat niin upeita ilmestyksiä, etten voi käsittää, kuinka ne ovat niin realistisen näköisiä. Sailan hevoset innostavat minuakin kehittämään kädenjälkeäni, ja tällä hetkellä se miellyttää omaa silmääni, vaikka aina voi yrittää parantaa.

Toinen idolini on Ponitalli Celinetten Maria. Olen aivan ihastunut hänen poniensa ulkonäköön! Lisäksi hänellä on upea hyppytyyli esteille. Häneltä olen saanut motivaatiota treenaamiseen esteille ja hyppytyylini kehittämiseen. Omasta mielestä hyppytyylini on lähtenyt muovautumaan parempaan suuntaan nyt alkuvuoden aikana. Haaveenani olisi ehkä joskus päästä Marian estevalmennukseen, mistä saisin vinkkejä omaan ratsastukseeni. Saa nähdä toteutuuko tämä koskaan, veikkaisin, että ei.


Demillä on tässä jotenkin tosi söpö ilme :D

Sitten seuraavana mainitsen Kht Chiaron Katatun. Hän tekee uskomattoman hienoa videoita, mikä innostaa minua kehittämään kuvaustaitojani. Katatun hevosetkin ovat erittäin persoonallisia, ja varsinkin Nadia on sulattanut sydämeni.

Neljäs idolini on Kht Speedlimitin Pinja. Hänen videoita ja blogia seuratessa tulee haaveilleeksi aktiivisemmasta kilpailusta keppareilla. Motivaatio treenaamiseen on noussut myös Pinjaa seuratessa. Olisi kiva kilpailla aktiivisesti keppareilla, mutta koulun ohella sille ei varmaankaan jäisi aikaa, joten taidankin vielä pitää ratsastelut harrastemielessä. Parissa kisoissa olisi kyllä kiva päästä käymään.



Huhhuh, olipas työläs postaus xD Mutta näittepä, mistä saan  (vähäisen) motiivaationi postauksiin. Näemme sitten seuraavassa postauksessa.
Postaukaessa esiintyneet kuvat on otettu 17.3. ja 24.3.

lauantai 10. maaliskuuta 2018

Minikokoinen kuvapläjäys + pientä infoa

Tässä teille julkaisemattomia kuvia x) Kyllä, minullakin on niitä varastossa xD Niitä ei ole tällä kertaa hirveästi, mutta toivottavasti se ei haittaa. Nauttikaa kuvista, ja kommentoikaa suosikkinne alas (:

1

2

3

4


Sitten se infoasia. Joku on varmaankin jo huomannut, että luettelo kaikista postauksista sivu on poistettu. Sen "tilalle" on ilmestynyt sivu, jolta löytyy joitakin keinoa tavoittaa minua, vaikka tuskin kukaan ottaa yhteyttä xD No, ehkä sen on hyvä olla varalta :)

Myös Uusi lukija?- sivua on päivitelty, ja siellä onkin melko tärkeä info korostettuna ;) Eli sanon sen vielä kertaalleen tässä: postauksia tulee tästä lähtien viikonloppuisin, eli lauantaina tai sunnuntaina, joskus saattaa tulla molempina päivinä x)

Jos postausta ei tule jollakin viikolla, niim sitten ei tule kuin vasta seuraavalla viikolla. Tähänkin on yleensä syy, ja kerron sen kyllä, jos jotakuta kiinnostaa.

Ettei tästä tule kilometrin mittaista postausta, enköhän lopeta höpötykset tältä erää ja toivota teille hyviä päivän-, illan, - tai oli vuorokaudenaika mikä tahansa - jatkoja. Kuulette minusta sitten seuraavassa postauksessa.

sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Lomakuulumisia

Olen ollut nyt viikon lomalla, ja keppareiden kanssa on tullut touhuttua oikein kunnolla. Tällä viikolla on liikutettu joka päivä ainakin yksi hevonen, yhtenä päivänä innostuin liikuttamaan kaksikin heppaa. Kaikki hepat olenkin tämän viikon aikana saanut liikutettua.

Maantantaina suuntasin Chilin kanssa maastoon, tiistaina pyörähdin Ninjan kanssa kentällä, joka on ollut viime aikoina hirveässä kunnossa. Lunta on kymmenisen senttiä, mutta ura on tamppautunut kivan tasaiseksi, niin siinä voi jotenkin mennä.



Tiistaina kävin Kamulla vielä pidemmällä maastolenkillä Ylästössä. Keskiviikkona kävin taas tuuppailemassa koulua Stepillä, torstaina menin koulua Wishillä.

Perjantaina jatkui koulun tuuppailu Demillä ja eilen lauantaina kävin Pusulla kävelemässä maastossa kevyesti.

Olisi tarkoitus liikuttaa ainakin kaksi heppaa viikossa, mutta saa nähdä kuinka hyvin pystyn pysymään suunnitelmassani.



Olen toki muutakin tehnyt kuin ratsastellut. Kiinnitin lähes kaikki hevoset uudelleen keppiin, ja lisäsin Demille ja Kamulle täytteitä. Piirsin myös uuden kaavan, jolle tulee toivottavasti pian käyttöä.

Mitä kaikkea te olette tehneet/ aiotte tehdä hiihtolomalla? Kertokaa se ihmeessä tuolla kommenteissa, sillä minusta olisi mukava lukea teidän lomasuunnitelmianne.


Postauksen kuvat on otettu helmikuun alkupuolella.

perjantai 23. helmikuuta 2018

Kuvahaaste

Tämä haaste on (alunperin) Voitto Kotiin- hevosblogista, josta ajattelin tehdä keppariversion. Ideana on kertoa eri kategorioista oma lempparikuvansa, ja syyt miksi valitsi sen. Kaikille selvä? Hyvä. Eiköhän aloiteta!

Lemppari...

...estekuva

Valitsin tämän kuvan siksi, koska kuvassa minulla on siedettävän näköinen - vaikkakin kouluratsastajamainen - asento, ja kuva on otettu ponnistuksen jälkeen. Kuvassa on myös ihanan kesäiset värit.


...koulukuva

Tämä oli oikeastaan ainut koulukuva, joka oli onnistunut omasta mielestöni. Cindy liikkuu kuvassa kivannäköisesti ja näyttää tasaiselta. Tykkään myös kuvan syksyisestä värimaailmasta.


...maastoestekuva

Maastoesteiltä kuvia on erittäin vähän, joten valinnassa ei menny pitkään. Kuvan valitsin sen takia, koska siinä oikeasti hypätään, eikä vain ponnisteta jostain hassusta paikasta xD


...maastokuva

Tässä kuvassa on ihanat värit ja Chilikin on kivasti menossa x) Tämä sopisi kivasti talviseen banneriinkin.


...yhteiskuva

Tässä ponitammoilla on vaan jotenkin kivat ilmeet, ja taustakin on yksivärinen. Yksi onnistuineimpia ottamiani otoksia.


Paras kesäkuva

Tämän kuvan valitsin sen kesäisten värien takia. Siinä paistaa aurinko, ja muutenkin meillä näyttäisi Wishin kanssa olevan rennonnäköistä meininkiä.


Paras talvikuva

Tässä näkyy hyvin talvinen kaunis sää, josta kiitos kuuluu auringolle! Tämäkin sopisi kivasti talviseen banneriin x)


Kuva, johon liittyy hyviä muistoja

Stepin koetatsastuksen jälkeen napsaistu kuva, jossa aurinko on jo laskemassa. Oli ihana huomata miten rohkeasti pienet keppareista innostuneet tytöt tulivat reippaasti kysymään minulta Stepin nimeä xD Voi olla että olen saanut heillä keppareiden liekin sytytettyä <3


Tunnelmallisin kuva

Aurinko paistaa, ja järvi on tyyni. Mikä ihana päätös viikolle Pusun kanssa. Kuvan otettuani en ollut siihen tyytyväinen, mutta nykyään se on kivan kesäinen. Sen voisi myös pistää banneriin.

lauantai 17. helmikuuta 2018

Ohje turparemmittömiin suitsiin

Koska olen laiska, niin päätin tehdä Kamulle turparemmittömät suitset. Alunperin suunnittelin herralle meksikolaisia, mutta päädyin hevosen muotojen takia turparemmittömiin. Ketäpä nämä selitykset kiinnostavat, joten eiköhän mennä itse asiaan.

Tarvitset:


- hevosen
- mittanauhan
- sakset
- ompelukoneen tai neulan ja lankaa
- tekonahtaa tai aitoa nahkaa suitsien materiaaliksi (myös jonkinlainen naru tai muu materiaali toimii paremman puutteessa)
- kuolaimet
- strasseja otsapantaan (ei pakollinen)


1. Aseta kuolaimet hevosen suuhun. Mittaa nahkasuikaleen pituus kuolainrenkaasta toiseen korvien takaa. (Mittaa pari senttiä ylimääräistä.) Kiinnitä suikale kuolaimiin.

Söin iltapalaa ompelun lomassa, joten älkää välittäkö iltapalastani taustalla :D

2. Mittaa otsapanta. (Taas pari senttiä enemmän kuin tarvitsee.) Kiinnitä korvien edestä hinhaan, joka kiinni kuolaimissa.


3. Mittaa leukahihna. Leuan alta ja korvien takaa ympäri. (Jätä reilusti säätövaraa.) Kiinnitä toiseen päähän solki, ja tee toiseen päähän tarvittaessa reikiä.


4. Pujota leukahihna otsapannan muodostamista lenkeistä korvien takaa, niin että se on irrallinen ja pystyy liikkumaan vapaasti.

Itse en ohjia tehnyt, sillä käytän irrotettavia ohjia. Näiden suitsien tekemiseen meni pari tuntia, josta suuri osa meni ompelukoneen kanssa tappeluun xD Eli vähän yli tunnissakin ssa suitset tehtyä.

Kertokaa kommenteissa, mitä piditte ohjeesta :)